Sestriere – hotel Biancaneve 05-12.12.2015

VIA LATTEA – Sestriere – hotel Biancaneve – Rozpopczęcie sezonu we Włoszech

Na narty samolotem

[widgetkit id=41]

   

 

Terminy: 05.12 – 12.12.2015

 

VIALATTEA (1360-2823m npm) – Region Via Lattea oznacza dosłownie „drogę mleczną” i jest trzecim co do wielkości regionem Włoch, jednym z najbardziej znanych regionów narciarskich w całych Alpach. Via Lattea dysponuje 400 km tras o różnorodnym poziomie trudności oraz nowoczesnymi wyciągami o przepustowości 100 000 osób na godzinę. Via Lattea składa się z poszczególnych stacji: Sestriere, Sauze d’Oulx, Oulx, Sansicario, Cesana, Pragelato, Claviere oraz po stronie francuskiej Montgenèvre. Głównym atutem regionu jest malownicze położenie tras, bogata infrastruktura sportowa oraz rozwinięta baza hotelowa i gastronomiczna. Sezon zimowy trwa tutaj od połowy listopada do pierwszych dni maja.

 

Wyciągi 

 – 1

 – 5

 – 38

 – 33

Trasy

Razem: 400 km

Łatwe: 95 km

Średnie: 218 km

Trudne: 87 km

 

 

Miejscowość: Sestriereolimpijska miejscowość położona na wysokości 2035 m. w dolinie Sussa. Znana przede wszystkim z Zimowych Igrzysk, które odbyły się w 2006 roku. Symbolem Sestriere są dwie wysokie hotelowe wieże usytuowane na wjeździe do miasta. Architekturą bardzo przypomina francuskie miejscowości górskie, ale jej otoczenie jest w typowo włoskim stylu. Miasteczko bogate jest w restauracje, bary apre-ski oraz dyskoteki.

 

Hotel Biancaneve *** –  usytuowany w miejscowości Sestriere u podnóża Alp, w odległości 400 metrów od centrum i głównych wyciągów regionu Vialattea (tylko 200m od nowoczesnej gondoli Sestriere Fraiteye). Hotel zbudowany z surowego kamienia oraz wytrzymałego drewna, które tworzą razem harmonijną całość ukazując prostotę i ciepło w klasycznym alpejskim stylu. Do dyspozycji gości oddane są: bar, sejf, bagażownia, darmowe WiFi, darmowy ski bus, parking, restauracja, narciarnia. W hotelu znajduje się również sauna (za dodatkową opłatą). Hotelowa restauracja serwuje dania kuchni tradycyjnej, wegetariańskie oraz bezglutenowe. Śniadania podawane są w formie bufetu, a obiadokolacje w postaci 3 dań do wyboru z dwóch propozycji.

 

Pokoje: posiada 51 pokoi: 2, 3 oraz 4 osobowe. Wszystkie wyposażone w prywatną łazienkę z suszarką do włosów, telefon oraz sat. TV

 

Termin: 05.12 – 12.12.2015

 Cena: 665 €

 

Zniżki:

Dzieci do 14 lat: -80 €

Powyżej 14 lat: -35 €

Zniżki obowiązują przy 2 osobach pełnopłatnych w pokoju

 

Cena zawiera:

– 7 noclegów w pokoju dwu osobowym

– wyżywieniem 2 x dziennie (śniadania i 3 daniowe obiadkolacje)

– karnet narciarski – 6 dni Via Lattea (w tym jeden dzień Montgenevre)

– ubezpieczenie narciarskie KL 15 000 euro, NNW 3000 euro, bagaż 300 euro

– opieka pilota-rezydenta

– codzienne transfery do stacji narciarskich

– transfer lotnisko – hotel – lotnisko

– przewóz bagażu z Polski do hotelu

– instruktor SITN-PZN do dyspozycji grupy

 

Cena nie zawiera:

– taksa klimatyczna 1,5 €/ osobę / dzień (obligatoryjnie)

– ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej (OC): +10 €/ osobę

– dopłata do pokoju jednoosobowego: 130 €

– dojazdu:

  – dopłata do biletu lotniczego Ryanair Kraków-Bergamo-Kraków ok. 70 € (na dzień 24.07.15)

  

Program wyjazdu:

05.12.2015 (sobota): od godz. 14:00 zakwaterowanie w hotelu, czas wolny, obiadokolacja

06.12 – 11.12.2015: jazda na nartach

12.12.2015 (sobota): po śniadaniu wykwaterowanie z hotelu


REZERWACJA pod adresem
biuro@njntravel.pl, w biurze lub pod telefonem 12 358 97 83

 

   

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *